« Fra strikkekurvens dyb: Gulerødder | Main | Startitis »

Comments

Jette Møller

Hold da fast hvor ser det bare smart ud, det skal afprøves, endnu engang tak for hjælpen. Havde tænkt på at det var besværligt at både styre garnet og vinden samtidig, men her gør den det jo selv. Du er genial!!!

Dorte

Det lyder jo umiddelbart lidt besværligt med den langsommelige vask og efterfølgende opvinding af garnet, men når man både nyder processen og resultatet, så gør det vel ikke noget.
Jeg kan også blive helt betaget af de smukke nøgler, som krydsnøgleapparatet frembringer.

kh dorte

britt

Merete, jeg har købt mit Tweed 300 hos Sommerfuglen i Kbh samt i Vivian Høxbro kits (det garn brugte hun før hun skiftede til Harrisville). Jeg har muligvis linket til et farvekort hos Micorbis på et tidspunkt.
Men giv ikke op - garnet er i vasket form dejligt. Jeg er stor tilhænger af shetlandsgarnets sprødhed, lethed og lette, tweedede ujævnhed. Det er ikke stærkt som garn, men det strikkede er dejligt.
;-) Britt

Tina

Ja, det er utroligt sådan en lykke krydsnøgler kan vække...Der er da vist en Storm P gemt i dag ;o)

KH Tina

Merete

Jeg købte mit Tweed 300 hos Micorbis, samme sted som dig, tror jeg. Jeg var ikke tilfreds med det, også fordi det delte sig i to under strikningen. Jeg fik at vide at det var vundet op fra cones, og at det ville blive bedre efter vask. Det har jeg ikke prøvet før, men efter din gode beskrivelse må jeg nok i gang. Selvom jeg har mest lyst til at pakke det væk/droppe garnet!
Kh Merete

britt

Linda, flexpinde har mange navne - nogen kalder dem også for lynstrikkere. Det er dybest set bare een rundpindepind med en snøre på og en perle ude i enden. Man strikker så med 2 ad gangen lige som med lige pinde. Men snøre/perleenden, der hopper op og ned er til at blive bims af. Duer dårligt nok til at tage abstinenser efter min mening...
;-)) Britt

Linda

Det er altså lidt vildt med det der opvaskemiddel. Godt at der ikke gik kluddermudder i processen, det ville da kunne dræbe enhver lyst til luxusgarn der skal behandles sjovt.
Og godt at det går godt med hænderne igen!
ps - hvad dælen er en halv rundpind? Flex? det lyder lidt ligesom de der nikotinfiltre, nogen sidder og babber på: her er en strikkepind der ikke kan strikke til at tage abstinenserne med :o)
kh Linda

britt

Glemte lige:
Merete, det er lidt underligt med dit Tweed 300, for alt det jeg har lugter ikke det mindste af spindeolie. Måske fordi det hele er købt i fed og nøgler beregnet til håndstrik. Jeg har indtryk af at garn på cones ofte er uvasket (måske fordi det er beregnet til maskinstrik) - hvis du har købt det som krydsnøgler tyder det på at det er vundet op fra cones. Så måske er det uvasket?
;-) Britt

britt

Dejligt I kan bruge beskrivelsen til noget!! Så giver det hele mening.

Merete, jeg strikker konsekvent alt på almindelige rundpinde (eller strømpepinde, hvis rundpindene er for store). Jeg synes enderne på flexpindene hopper for meget og de lige pinde er ikke godt for myoser og den slags. Om så det er et lille tørklæde 15 cm bredt, så strikkes det på rundpinde. Addi (bambus eller turbo) er mine favoritter - især fordi snøren ikke snor sig.

Oooooogggg en lille tilståelse: jeg får efterhånden strikket mere og mere. Stadig kun retstrik, men jeg får min daglige dosis og er igen en tilfreds strikker - så næste indlæg bliver om strik....

:-) Britt, herself....

Julia

Lækkert, lækkert garn! Godt du har nogle fibre at pille i, selvom pindene ikke bliver brugt så meget som du ønsker. God bedring, jeg savner at se dine strikkerier.

Merete

Det var lige hvad jeg manglede. Tak skal du ha'. Jeg har købt noget Tweed 300. Det rent ud sagt stinker af spindeolie og virker meget tyndt og dødt. Det er vundet op i krydsnøgler men kan sikkert vindes op i fed og vaskes. Rigtig god beskrivelse, du har lavet. God bedring med armen. Hjælper det at strikke på flexpinde, hedder de halve rundpinde ikke det?
Kh Merete

Jeanette

Dejligt med proces-illustrationer.
Og de der krydsnøgler, det er som om synet udløser en slags lykkehormon, man bliver jo henført og varm indeni af dem :-)

KH Jeanette

Jane

Imponerende arbejde - sikke en tålmodighed du har. :-)) Den japanske rib....uh, jeg skal også ha' den strikket.

Karen S

Spændende!!! Den process havde jeg aldrig set før, så rigtig mange tak for indblikket!
*suk* jeg ønsker mig et krydsnøgleapparat!!!

Fortsat god bedring med hånden. Godt at du i det mindste kan strikke en lille bitte smule.

Kh Karen S

The comments to this entry are closed.